5 minút čítania, Matej Podstavek 12. 04. 2019

Közeleg a nyár, és vele különböző, főleg zenei fesztiválok tömkelege. Ezek a rendezvények a zenéről, a kikapcsolódásról és a remek vakációs emlékek készítéséről szólnak, de éppen ugyanannyira a résztvevők öltözékéről is. Meglévő és új barátokkal fogsz találkozni egy-egy fesztiválon, és bár nem a ruha teszi az embert, öltözéked sokat elárulhat személyiségedről egy olyan környezetben, ahol nem mindig fogjátok hallani egymás szavait a tömeg üdvrivalgása és a hangos zene miatt.

BŐRDZSEKIS OUTFIT

Ezek a koncertsorozatok lazák és nem járnak különösebb megkötésekkel a ruházat terén, ezért teljesen szabadon választhatod ki, mit veszel fel - de persze mint mindenhol máshol, itt is el tudunk látni pár tippel hogy mik a jobb választások. A fesztiválok dinamikus, eseménydús kültéri rendezvények, így nem garantálható a ruháid épsége, tehát ne a legelegánsabb ingedben, vagy legkényesebb bőrcipődben jelenj meg.

A laza és kényelmes pólóké és nadrágoké ez a terep, nem az öltönyöké és elegáns felöltőké. Ugyanitt a különböző kiegészítők is előtérbe kerülnek. Ebből a cikkből meríthetsz ihletet arra, hogy mit vegyél fel a következő ilyen alkalomra.

Sapkák

Nyár, kültér - ennek a két dolognak a kombinációja forró, időnként vakító napsütést eredményez. A napszemüveg remekül kiküszöböli az utóbbi problémát, viszont könnyen leesik a vad csápolás közben amikor a kedvenc előadód van színpadon. A sapkák vagy kalapok nemcsak a stílusodhoz adhatnak hozzá, de praktikusak is. A siltes sapkák védhetik szemeid a naptól, és megakadályozzák hogy szanaszét álljon a hajad.

Több fajta közül választhatsz. Preferenciáidtól függően lehet egy tradicionális baseball sapka, mint például ez a Sötétkék Siltes Sapka. A lapos siltű snapback sapkák között szintén nagy a választék akár a színes fajtákat kedveled, vagy inkább a fekete és fehér színűeket.

OKLM FEKETE SNAPBACK SILTES SAPKA

A kalapoknál nehezebb olyat választani ami stílusos és illik is hozzád. Gyakori hiba, hogy valaki csak úgy feltesz bármilyen fedorát és azt hiszi ezzel meg is van, de közben csak ront saját kinézetén. Inkább a szélesebb, lapos karimájú kalapokat ajánljuk, hacsak nem úgy szeretnél kinézni mint egy cowboy - amit nem javaslunk.

Cipők

Cipőknél a kényelem a prioritás. Akadhat, hogy hosszú órákon át kell majd állnod, időjárástól függően akár sárban, így nem a legdrágább, legújabb cipőt kell elővenni, amit még be sem törtél. Ezentúl nincs sok szabály vagy megkötés, teljes mértékben rajtad áll a választás.

Még ha meg is nézed az időjárás előrejelzéseket és nem ígérnek esőt, akkor is javasoljuk, hogy pakolj valamilyen vízhatlan váltót. Amikor elkezd esni az eső, rendszerint előkerülnek a gumicsizmák is.

Ha mégis úgy érzed, abszolút nincs semmid amit felvennél egy fesztiválra, javasoljuk ezt a Divatos Sötétkék Bokacipőt.

DIVATOS SÖTÉT KÉK BOKACIPŐ

Táskák, Hátizsákok

Nem éppen valószínű, hogy a zsebeidben elfér minden, amit magaddal vinnél - főleg akkor nem, ha követed fenti javaslatunkat és bepakolod a gumicsizmát. Étel, ital, esetleg kamera, ha a mobilos videóknál komolyabb minőségben akarod megörökíteni a rendezvényt - és még mindig az egynapos fesztiváloknál tartunk, nem is azoknál ahol sátrat ver az ember és több napot ott tölt.

A hátizsáknak praktikusnak és stílusosnak is kell lennie, ugyanolyan értékű eleme megjelenésednek mint a pólód vagy nadrágod. Azon felül hogy jól nézzen ki, az is fontos hogy kellően nagy és strapabíró is legyen.

AUSTIN KHAKI HÁTIZSÁK

Sok fesztiválozón ugyanolyan táskákat fogsz látni mint túrázókon, de a rendhagyó választások is helytállóak. A szokásosabb hátizsákok közé tartozik ez a Classic TNF Sötétszürke Hátizsák is, viszont alternatívát nyújt a Szürke Little America Hátizsák Barna Szíjjal, aminek a stílusa inkább illik egy retró öltözékhez.

AUSTIN KHAKI HÁTIZSÁKAmikor egy fesztiválra mész, a legfontosabb az, hogy elengedd magad és jól szórakozz, így ez legyen a szemed előtt akkor is, amikor azt választod ki, hogy mit veszel fel az eseményre.